Thanks for Visiting

Wednesday, August 5, 2015

Dapur Cik Salmah

Okay harini Cik Salmah nak share cara cara buat megi tumis. Alah setakat resepi megi buat hape nak share. Tapi korang selalu ke buat megi tumis?

Cara cara dia

Tumis bawang putih, bawang besar, halia, cili, serbuk magi

Bila da naik bau, letak la ayam ke fishball ke fishcake ke chicken ball ke

Biar bahan tu macam masak sikit, letak air suka hati korang nak kuah dia banyak mana

Bila da mendidih, letak megi dengan telur

Bila megi da lembut boleh tutup api

Hias laa dengan daun sup ke ape ke ikut creativity

Or,,

Sebelum start menumis korang boleh celur megi tu dulu dalam air panas macam korang celur mi kuning tu bagi hilang wax dia

Pastu bila air da mendidih masukkan megi dengan telur

Bila telur da masak boleh tutup api pastu hias

Sekian terima kasih


like and leave your comment

No comments:

Post a Comment

leave your comment here.thanks.